Binance Nedir?
Binance; Ağustos 2022 itibarıyla günlük 76 milyar dolarlık işlem hacmine ve dünya çapında 90 milyon kullanıcıya ulaşan, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası. Kullanıcılara dijital varlık alıp satma ve saklama hizmeti sunan platform, listelediği 350’den fazla kripto para birimi ve binlerce işlem çiftiyle kripto ekosisteminin en güvenilir isimleri arasına girdi. Binance ekosistemi günümüzde Binance Exchange, Labs, Launchpad, Info, Academy, Research, Trust Wallet, Charity, NFT ve daha birçok platform sunuyor.
Binance Kurucusu Kim?
Küresel ölçekte hizmet sunan Binance, Çin sınırları içinde Changpeng Zhao ve Yi He ortaklığında kuruldu. Çin ve Kanada pasaportuna sahip geliştirici ve yönetici olan Changpeng Zhao (kısaca CZ), şirketin CEO’su konumunda. McGill University Montreal’de eğitim gören CZ, girişimci olarak başarılı bir kariyere sahip. Geçmiş deneyimleri arasında Bloomberg Tradebook Futures Ar-Ge ekibinin başkanlığı, Fusion Systems kuruculuğu ve Blockchain.com’da teknoloji başkanlığı gibi görevler yer alıyor.
Binance CMO’su olan Yi He, şirketin girişim sermayesi kolu olan Binance Labs’ta başkanlık görevini üstleniyor. Yi kariyerinin önceki dönemlerinde tanınmış mobil video teknolojileri şirketi Yixia Technology’de başkan yardımcılığı yaptı. Kendisi ayrıca dijital varlık borsası OKCoin’in de kurucu ortağı.
Binance Ne Zaman Faaliyete Geçti?
Binance, Haziran 2017’de kullanıma açıldı ve 180 gün içinde dünyanın en büyük kripto para borsası haline geldi.
Binance Hangi Ülkelerde Yasak?
Binance Kullanım Koşulları kapsamında; Amerika Birleşik Devletleri, Singapur ve Ontario (Kanada) kısıtlı işlem bölgeleri arasında gösteriliyor. Bununla birlikte Çin, Malezya, Japonya, Birleşik Krallık ve Tayland dahil olmak üzere bazı ülkelerde yasal nedenlerle kısıtlı kullanım veya özelliklere sınırlı erişim söz konusu. Vadeli işlem ve türev ürün seçeneklerine Almanya, İtalya ve Hollanda’dan erişilemiyor. Eylül 2019’da, ABD’li müşterilere özel alım satım platformu Binance.US kullanıma açıldı.
Binance Borsasında İşlem Ücreti Ne Kadar?
Kullanıcı dostu arabirim sunan platform, deneyimli yatırımcılar için çeşitli işlem türleri ve gelişmiş alım satım araç setleri içeriyor. Üstelik en ucuz alternatiflerden biri. Ücretlendirme; başlangıç seviye kullanıcılardan 9’uncu VIP derecesine kadar kademeli bir sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. Standart kullanıcılar, spot alım satımlarda yüzde 0,1 piyasa yapıcı ve alıcı ücreti ödüyor. Binance; Temmuz 2022’de BTC spot işlem çiftleri, ağustos ayında ise ETH/BUSD çifti üzerinden artık ücret almayacağını duyurdu.
Binance Borsasında Kaldıraç veya Marj Ticareti Seçeneği Var mı?
Yatırımcılar ödünç fon alabilir ve 10 kata kadar kaldıraç kullanmaya izin veren Binance Margin üzerinde kripto marj ticareti yapabilir. Kullanıcılar ayrıca USDT, BUSD ve diğer kripto para birimlerini kullanarak vadeli işlem bölümü olan Binance Futures üzerinden türev ürünlerine ve opsiyon piyasası olan Binance Options aracılığıyla da kaldıraçlı işlemlere erişebiliyor.
Binance Borsasına Kayıt olmak için Referans Kodu : T9J4ZWN8
Kaynak : https://www.binance.com
Borsa Referans Kodları İçin Tıklayın